Προϊόντα

Ouzo Sertiko

Προφίλ

Οι πρόσφυγες της Μ. Ασίας, με τον ερχομό τους έφεραν μαζί με το διαφορετικό τρόπο ζωής τους και τα μυστικά της απόσταξης. Ακολουθώντας τις συμβουλές των παππούδων μας φέραμε στο φως τη μυστική πατροπαράδοτη συνταγή του ούζου SERTIKO. Εξολοκλήρου εμπνευσμένο από τα ανατολίτικα μυστήρια το απόσταγμα φτιάχνεται με μπόλικο μυτιληνιό μεράκι.

Το ούζο SERTIKO, με το άρωμα του σε μεταφέρει στον τόπο και σ’εκείνη την εποχή της δημιουργίας του. Κλείνοντας τα μάτια και γεύοντάς το, εικόνες από τον καφενέ του μαχαλά σου έρχονται νοσταλγικά. Το ούζο SERTIKO με τον χαρακτήρα του και την κυρίαρχη γεύση του μπορεί να συνοδεύει ευχάριστα πέρα από θαλασσινούς μεζέδες και πικάντικη κουζίνα σε απόλυτη αρμονία. Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη γεύση, το ούζο SERTIKO χαρακτηρίζεται ως εύγευστο, δυνατό και άκρως παραδοσιακό ούζο. Ο γλυκάνισος από το Λισβόρι της Λέσβου, αρωματικοί καρποί και φυτά από την Αιολική Γη και άλλοι εξωτικοί σπόροι και ρίζες χαρίζουν στο ούζο SERTIKO το έντονο άρωμα του και την ανατολίτικη γεύση του.

Διπλής Απόσταξης (Double distilled) και δυνατό, με έντονο χαρακτήρα, για τους λάτρεις του δυνατού ποτού και της έντονης ζωής.

 

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ 

 700ml, 45 % Vol   

Ούζο - μεζέδες

Το ούζο λατρεύει τον ήλιο, τους καλούς μεζέδες και συνδυάζεται με καλή παρέα και πολύ κέφι. Μικρές ποσότητες, αιχμηρές, ορεκτικές γεύσεις.  Η ποικιλία είναι ένα ακόμα στοιχείο που παίζει στο τραπέζι του ούζου - και τα πιάτα στη μέση για μοίρασμα–, σκηνοθετούν μια μικρή φυγή από τη ρουτίνα, προκαλώντας μια συνωμοσία κεφιού… 

Μια ποικιλία μπορεί να περιέχει, παστά όπως γαύρο μαρινάτο, λακέρδα ή κολιό, όσπρια και από δίπλα, χταπόδι ψητό και διάφορα τυριά (κεφαλοτύρι, λαδοτύρι, γραβιέρα, φέτα κλπ.).

Τη διαφορά θα κάνουν όστρακα  ωμά, με λεμόνι ή αχνιστά, αχινοσαλάτα, η παστή σαρδέλα Καλλονής και βεβαίως η φάβα. Πασπαρτού, οι ελιές, το λαδοτύρι σαγανάκι, ο ντάκος και όλες η φρέσκιες σαλάτες.

 

Πώς να σερβίρετε το ούζο Sertiko

Σε ένα χαμηλό ποτήρι (κανονάκι) βάζουμε ούζο Sertiko και δροσερό/κρύο νερό σε αναλογία 50-50. Προαιρετικά προσθέστε πάγο.

Ouzo Sertiko

Url: 
sertiko
Τύπος συνταγών: 
Απλό κείμενο
Εικόνα: 
Περιγραφή: 

Το ούζο λατρεύει τον ήλιο, τους καλούς μεζέδες και συνδυάζεται με καλή παρέα και πολύ κέφι. Μικρές ποσότητες, αιχμηρές, ορεκτικές γεύσεις.  Η ποικιλία είναι ένα ακόμα στοιχείο που παίζει στο τραπέζι του ούζου - και τα πιάτα στη μέση για μοίρασμα–, σκηνοθετούν μια μικρή φυγή από τη ρουτίνα, προκαλώντας μια συνωμοσία κεφιού… 

Μια ποικιλία μπορεί να περιέχει, παστά όπως γαύρο μαρινάτο, λακέρδα ή κολιό, όσπρια και από δίπλα, χταπόδι ψητό και διάφορα τυριά (κεφαλοτύρι, λαδοτύρι, γραβιέρα, φέτα κλπ.).

Τη διαφορά θα κάνουν όστρακα  ωμά, με λεμόνι ή αχνιστά, αχινοσαλάτα, η παστή σαρδέλα Καλλονής και βεβαίως η φάβα. Πασπαρτού, οι ελιές, το λαδοτύρι σαγανάκι, ο ντάκος και όλες η φρέσκιες σαλάτες.

 

Πώς να σερβίρετε το ούζο Sertiko

Σε ένα χαμηλό ποτήρι (κανονάκι) βάζουμε ούζο Sertiko και δροσερό/κρύο νερό σε αναλογία 50-50. Προαιρετικά προσθέστε πάγο.

Περισσότερες εικόνες: 
octopus
Sardines salted