Προϊόντα

Ouzo Mitilini

Προφίλ

Απαλό, παραδοσιακό, γλυκόπιοτο ούζο, με απόσταγμα από χάλκινους άμβυκες. Η μυστική συνταγή με γλυκάνισο από το Λισβόρι της Λέσβου και άλλους αρωματικούς σπόρους της Αιολικής Γης, ο σιγανός βρασμός της απόσταξης, είναι η πανάκριβη κληρονομιά του χθες. Είναι εκείνη η παλιά καλή συνταγή που φέρνει επανάσταση στις αισθήσεις.

 

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ:

 50, 200, 700ml & 1 lt 40 % Vol  

Ούζο - μεζέδες

Το ούζο λατρεύει τον ήλιο, τους καλούς μεζέδες και συνδυάζεται με καλή παρέα και πολύ κέφι. Μικρές ποσότητες, αιχμηρές, ορεκτικές γεύσεις.  Η ποικιλία είναι ένα ακόμα στοιχείο που παίζει στο τραπέζι του ούζου - και τα πιάτα στη μέση για μοίρασμα–, σκηνοθετούν μια μικρή φυγή από τη ρουτίνα, προκαλώντας μια συνωμοσία κεφιού… 

Μια ποικιλία μπορεί να περιέχει, παστά όπως γαύρο μαρινάτο, λακέρδα ή κολιό, όσπρια και από δίπλα, χταπόδι ψητό και διάφορα τυριά (κεφαλοτύρι, λαδοτύρι, γραβιέρα, φέτα κλπ.).

Τη διαφορά θα κάνουν όστρακα  ωμά, με λεμόνι ή αχνιστά, αχινοσαλάτα, η παστή σαρδέλα Καλλονής και βεβαίως η φάβα. Πασπαρτού, οι ελιές, το λαδοτύρι σαγανάκι, ο ντάκος και όλες η φρέσκιες σαλάτες.

 

Πώς να σερβίρετε το ούζο MITILiNI

Σε ένα χαμηλό ποτήρι (κανονάκι) βάζουμε ούζο MITILiNI και δροσερό/κρύο νερό σε αναλογία 50-50. Προαιρετικά προσθέστε πάγο.

Ouzo Mitilini

Url: 
ouzomitilini
Τύπος συνταγών: 
Απλό κείμενο
Εικόνα: 
Περιγραφή: 

Το ούζο λατρεύει τον ήλιο, τους καλούς μεζέδες και συνδυάζεται με καλή παρέα και πολύ κέφι. Μικρές ποσότητες, αιχμηρές, ορεκτικές γεύσεις.  Η ποικιλία είναι ένα ακόμα στοιχείο που παίζει στο τραπέζι του ούζου - και τα πιάτα στη μέση για μοίρασμα–, σκηνοθετούν μια μικρή φυγή από τη ρουτίνα, προκαλώντας μια συνωμοσία κεφιού… 

Μια ποικιλία μπορεί να περιέχει, παστά όπως γαύρο μαρινάτο, λακέρδα ή κολιό, όσπρια και από δίπλα, χταπόδι ψητό και διάφορα τυριά (κεφαλοτύρι, λαδοτύρι, γραβιέρα, φέτα κλπ.).

Τη διαφορά θα κάνουν όστρακα  ωμά, με λεμόνι ή αχνιστά, αχινοσαλάτα, η παστή σαρδέλα Καλλονής και βεβαίως η φάβα. Πασπαρτού, οι ελιές, το λαδοτύρι σαγανάκι, ο ντάκος και όλες η φρέσκιες σαλάτες.

 

Πώς να σερβίρετε το ούζο MITILiNI

Σε ένα χαμηλό ποτήρι (κανονάκι) βάζουμε ούζο MITILiNI και δροσερό/κρύο νερό σε αναλογία 50-50. Προαιρετικά προσθέστε πάγο.

Περισσότερες εικόνες: 
octopus
Sardines salted